Multi-inpakmachine van bol.com ’s werelds eerste die meerdere artikelen op maat in één doos verpakt Vragen over dit nieuwsbericht?

Multi-inpakmachine van bol.com ’s werelds eerste die meerdere artikelen op maat in één doos verpakt.jpg

Duurzame oplossing voor het samen verpakken van miljoenen diverse artikelformaten: kleinere pakketten en minder karton, lucht en CO2-uitstoot

Bestellingen die uit meerdere artikelen bestaan, worden vaak bij de klant bezorgd in een te grote doos. Bol.com maakt nu een begin met het op maat verpakken van dit soort bestellingen met de ‘multi-inpakmachine’, wereldwijd de eerste in zijn soort. Losse artikelen pakt bol.com al sinds 2015 grotendeels machinaal in. Maar de multi-inpakmachine kan de afmetingen scannen van meerdere artikelen tegelijk en vouwt hier één kartonnen doos omheen. Uniek is dat de machine geschikt is voor een zó divers assortiment als dat van bol.com met 33 miljoen artikelen en haast net zoveel verschillende artikelformaten. Het slimmer op maat inpakken betekent: kleinere pakketten, minder verpakkingsmateriaal en zo min mogelijk loze lucht. Hierdoor wordt de ruimte in vervoermiddelen beter benut en zijn er minder ritten nodig om hetzelfde aantal artikelen te bezorgen. Deze technologie levert een nieuwe bijdrage aan de duurzame ambitie van bol.com om de CO2-uitstoot van de eigen activiteiten terug te brengen tot 0 gram per pakket in 2025.

Read more here 

Share